Scovergi taranesti

de claudiaO in Piine, 21 Oct 2016 | 8855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 700 ml APA calda
  • 3 linguri ulei
  • Ulei pt prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi taranesti:

Lichefiem mai intai drojdia cu zaharul, apoi adaugam 100 ml APA si putina  faina cat sa iasa o compozitie ca de chec. Lasam sa cresca putin; faina o crenem intrun lighean, si amestecam cu sarea. Dupa CE a crescut maiaua, o amestecam in faina si incepem sa turnam cate Putin din APA calda si sa framantam pana obtinem in aluat ca de Paine. Punem si uleiul si mai framantam Putin. Lasam LA crescut pana isi dubleaza volumul, apoi luam cate o bucata si o aplatizam bine si degetele unse cu ulei. Prajim rapid pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Se servesc cu dulceata, mujdei de usturoi, sos de usturoi cu iaurt si branza telemea rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Panini